Mlade snage protiv ambrozije
Utorak, 07 Rujan 2010
Ljubeška mladež je pokazala svoju odlučnost za aktiviranjem ljubeške mladeži organiziravši svoju prvu radnu akciju „Mlade snage protiv ambrozije“ i to samo tjedan dana nakon Osnivačke skupštine.

 

 
Ambiciozni mladi Ljubešćani
Utorak, 31 Kolovoz 2010
Nekolicina ambicioznih mladih Ljubešćana odlučila se aktivirati u društvenom životu Općine te je preuzela inicijativu osnivanja udruge mladeži i u subotu, 28. kolovoza 2010. s početkom u 17.00 sati u Vatrogasnom domu DVD-a Ljubešćica održala je Osnivačku skupštinu udruge mladih koju su prozvali Udruga „Ljubeška mladež“.
 
Uspješno daljnje sufinanciranje prijevoza učenika
Srijeda, 18 Kolovoz 2010
Načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić potpisao je anekse ugovora o sufinanciranju troškova prijevoza učenika srednjih škola koji se školuju na području Varaždinske županije i na području drugih županija u školskoj godini 2010/2011. za 71 učenika. Sredstva su osigurana u proračunu Općine Ljubešćica.
 
LJUBEŠĆICA U SRCU 2010: Završetak proslave uz fantastičan nastup Najboljih hrvatskih tamburaša
Nedjelja, 08 Kolovoz 2010
Završetak proslave dana općine “Ljubešćica u srcu 2010.” obilježen je više nego odličnim koncertom “Najboljih hrvatskih tamburaša”.

 

 

 

 

 
LJUBEŠĆICA U SRCU 2010: Ovogodišnji "ETNO SUSRETI" premašili sva očekivanja
Nedjelja, 08 Kolovoz 2010
Proslava dana općine ne prolazi bez Etno susreta. S ciljem upoznavanja mještana općine i šire okolice sa bogatom hrvatskom folklornom kulturom i ove godine koordinatori Etno susreta potrudili su se ugostiti zanimljiva kulturno umjetnička društva iz različitih krajeva lijepe naše Hrvatske.
 
LJUBEŠĆICA U SRCU 2010: Ekskluzivno: "Pogajanje za kravu"
Nedjelja, 08 Kolovoz 2010
Stanovnici Ljubešćice u prošlosti su bili slobodnjaci te su uživali velike posjede i pašnjake. Na molbu Eleonore Patačić, car Franjo Josip II., proglasio je ljubešćicu velikim trgovištem pa je mjesto dobilo pravo na održavanje sajmova 8 puta godišnje.

 

 
LJUBEŠĆICA U SRCU 2010: Ljubeški sejem
Nedjelja, 08 Kolovoz 2010
Proslava dana općine više ne prolazi niti bez "Ljubeškog sejma". Ta tradicija seže još iz daleke 1818. godine kada je ljubeška vlastela zatražila i dobila dozvolu za slobodnu trgovinu od cara Franje II.

 

 

 
LJUBEŠĆICA U SRCU 2010: Prvi teniski turnir u Ljubešćici
Nedjelja, 08 Kolovoz 2010
Treći dan nakon otvorenja teniskih terena, u nedeljno popodne, svoje vještine i sreću na terenima okušalo je dvanaest muških teniskih parova. Atraktivna igra „domaćih tenisača“ plijenila je pozornost svih ljubeških ljubitelja tenisa.

 

 
«« Početak « Prethodna 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Sljedeća » Kraj »»

 

Dječji vrtić Leptirić

Cjenici i načini naplate komunalnih usluga

ovdje

Porez na nekretnine

Porez na nekretnine

Energetska učinkovitost - obiteljske kuće

Preuzmite Ljubeški list u pdf formatu

Energetska učinkovitost - obiteljske kuće

Video reportaža o Ljubešćici

Thompson u Ljubešćici

Nagrade za najljepše uređene balkone i okućnice

Nagrade za...

Graditeljska i prirodna baština

baština

Naselje Ljubešćica

U najstarijem, centralnom dijelu naselja još je uvijek očuvana tradicijska građevna struktura, parcelacija i gradnja karakteristična za ovo naselje, što danas predstavlja veliku vrijednost >> opširnije

Komunalna i društvena infrastruktura

cesta

Prometni sustavi

Prostor Općine Ljubešćica ostvaruje vezu na prometnu mrežu Županije i Države dobro raspoređenim sustavom lokalnih cesta koje se na području naselja Ljubešćica vežu na državnu... >> opširnije

Položaj, značaj i posebnosti općine

kozarstvo


>> opširnije

DVD Ljubešćica

DVD Ljubešćica