Promjene u Općinskom poglavarstvu
četvrtak, 18 prosinca 2008
U srijedu, 3.prosinca održana je sjednica Općinskog vijeća Ljubeščice koja je sazvana po hitnom postupku radi nužnih promjena u Poglavarstvu. Vijećnici koalicije HSS-a, HDZ-a i HSLS-a koji obnašaju vlast u općini zatražili su smjenu Slavka Gotića kao zamjenika načelnika i Nevenke Havaš kao članice Općinskog poglavarstva, oboje iz redova HSS-a. - Slavko Gotić je već ranije dao pismenu ostavku na članstvo u toj stranci, ali nije dao ostavku na članstvo u Poglavarstvu, pa je to jedan od razloga njegove smjene - rekao nam je predsjednik Općinskog vijeća Ljubeščice Tomislav Petrović koji je ujedno potpredsjednik HSS-a u toj općini. Kao druge razloge njihove smjene vladajuća koalicija navodi dosta negativno mišljenje revizije za prošlu godinu kada je Slavko Gotić bio načelnik općine i novi pokušaj tih osoba za promjenom koalicijskih partnera. Općinsko Vijeće za novog zamjenika načelnika izabralo je Željka Sveteca, a člana Poglavarstva Dragutina Sakača iz Kalničke Kapele, oboje iz HSS-a U Općinsko poglavarstvo ponovno je izabrana Ljiljana Hasija iz HSLS-a koju je bivša koalicija HNS-a i HSS-a izbacila iz Poglavarstva. Pored njih troje u Poglavarstvu su još Nenad Horvatić kao načelnik, te Dragutin Gotić kao član Poglavarstva iz redova HDZ-a.- Nakon niza neuspjelih pokušaja aktualne općinske vlasti urušila se ekipa za smjenu lokalne politike kako su je nazivali građani općine Ljubeščica, a uz koju se veže niz nepravilnosti i nezakonitosti.Ekipu za smjenu predvodili su bivši predsjednik i načelnik Slavko Gotić, Danijel Tomiek i Nevanka Havaš uz čiji rad u općinskim strukturama ide i često kršenje zakona- komentirao je prvi čovjek ljubeškog HDZ-a Dragutin Gotić, te dodao:- Nepravilnosti koje se najčešće spominju i stavljaju na teret spomenutoj trojki jesu falsificiranje 17.sjednice Općinskog poglavarstva, kršenje javne nabave, te davanje dječjeg vrtića u najam bez odluke Općinskog vijeća i mišljenja državnog pravobraniteljstva. Valjda će sada nakon njihova raspada i međusobnog optuživanja javnost saznati tko je uzeo proviziju za dodatne radove na dječjem vrtiću i tko je materijalizirao gradnju toga objekta -drži D. Gotić. Na opće zadovoljstvo vijećnici Općinskog vijeća su konačno razotkrili one koji su obmanjivali građane i javnost te stvarali loše međuljudske i međustranačke odnose zaključio je Dragutin Gotić.
 

Novi Marof, 04.12.2008.g. V. Vuger

 
Potpisivanje ugovora o izvođenju radova
utorak, 18 studenoga 2008

 

potpisivanje ugovoraMinistarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva koje zastupa ministar Petar Čobanković, Općina Ljubešćica koju zastupa načelnik Nenad Horvatić I tvrtka "Zagorje tehnobeton" d.d. Iz Varaždina koju zastupa direktor Miroslav Bunić potpisali su 14.studenoga 2008. godine ugovor o izvođenju radova na izgradnji školsko-športske dvorane OŠ Ljubešćica. Potpisivanju su nazočili potpredsjednik Hrvaskog sabora Ivan Jarnjak, župan Varaždinske županije Zvonimir Sabati, dožupan Goran Kanški, saborski zastupnik Anđelko Mihalić, pročelnik upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, znanost I šport Varaždinske županije Miroslav Huđek. Vrijednost investicije iznosi 15.398.986,90 kn s PDV-om u čijem financiranju sudjeluje Ministarstvo,s 48 % a Županija I Općina Ljubešćica s 52%. Završetak radova školsko -športske dvorane do 2400 kvadrata planira se za 12 mjeseci.

Opširnije...
 
Poziv
srijeda, 05 studenoga 2008
Čast nam je i veliko zadovoljstvo
Pozvati Vas na
POLAGANJE KAMENA TEMELJCA
za školsko-športsku dvoranu OŠ Ljubešćica,
koje će se održati u petak, 14. Studenog 2008. Godine u 14.30 sati
pokraj zgrade Općine Ljubešćica
 
- Radujemo se Vašem dolasku -
 
 
Predsjednik Općinskog vijeća
Tomislav Petrović
Načelnik
Nenad Horvatić
 
Potpisivanje ugovora sa studentima
utorak, 04 studenoga 2008
 
Potpisivanje ugovora sa studentimaU nedjelju 2.studenog 2008. godine u prostorijama Općine Ljubešćica bilo je Svečano potpisivanje ugovora o dodjeli stipendije za akademsku godinu 2008/2009. za 28 studenata sa područja Općine Ljubešćica. Stipendija za studente koji studiraju na području Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije iznosi 500,00 kn, a za studente koji studiraju na području grada Zagreba i ostalih županija u Republici Hrvatskoj iznosi 700,00 kn mjesečno.
 
Velike investicije male općine
ponedjeljak, 27 listopada 2008
nenad horvatić
Za novoga predsjednika Općinskoga vijeća Ljubešćice, nakon političkih preslagivanja u toj općini, izabran je haesesovac Tomislav Petrović. Naime, bivši općinski načelnik Slavko Gotić, također haesesovac, nije na vrijeme aktivirao vijećnički mandat, stoga ne može biti član Općinskoga vijeća, pa tako ni njegov predsjednik.
 
Prvi put u povijesti iz općinskog proračuna stipendirat će se svi redovni studenti iz Općine Ljubešćica. Riječ je o nešto više od dvadesetak studenta. Oni koji studiraju u Varaždinu, Čakovcu i Koprivničko-križevačkoj županiji mjesečno će dobivati 500 kuna, a studenti koji studiraju u ostalim hrvatskim gradovima 700 kuna.
 
Dobri odnosi s Vladom

- Zahvaljujući dobrim odnosima s aktualnom državnom vlašću i znatnim novčanim ulaganjima pojedinih ministarstava u razne projekte na općinskom području, proračunski novac možemo ulagati u razne socijalne programe kao što su stipendije i slično - rekao je načelnik općine Ljubešćica Nenad Horvatić.

U tom je kontekstu Općinsko vijeće odlučilo i da se za 50 posto poveća naknada regresiranja jesenske sjetve. Tako će pojedino kućanstvo jesenas dobiti 150 kuna regresa za nabavu repromaterijala za jesensku sjetvu.

Aktualna vlast u toj općini, koalicija HDZ-a i HSS-a, donijela je odluku i o uređenju stare stočne vage, simbola općine. Naime, Ljubešćica je, i to ne tako davno, bila poznata kao veliko sajmišno mjesto na kojem se prodavala stoka iz cijele sjeverozapadne Hrvatske. Za uređenje krovišta i pročelja iz općinskog proračuna izdvojit će se oko 130.000 kuna. Tu će ubuduće biti spremište za općinskog komunalnog djelatnika.
 
Počinje gradnja dvorane

Osim toga, radi očuvanja kulturne baštine, Općina će urediti i četiri bunara. Za izradu novih krovića, vitla i vjedra potrošit će se pedesetak tisuća kuna.

gradnja_dvoraneJedan od najvećih projekata u općinskoj povijesti jest gradnja školske sportske dvorane, procijenjena na oko 15 milijuna kuna. A gradnja navedene dvorane od 2400 četvornih metara mogla bi početi već ovaj mjesec. Nedavno je Općina Ljubešćica s Ministarstvom regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva potpisala Ugovor o sufinanciranju dvorane. Njime se Ministarstvo obvezuje osigurati polovicu novca za njezinu izgradnju. Ovih će dana Ministarstvo odabrati najpovoljnijeg izvođača radova.

U navedeni projekt znatno će se uključiti i Varaždinska županija koja je s Općinom također potpisala Ugovor o sufinanciranju izgradnje, i to s 25 posto vrijednosti investicije. To znači da će Općina Ljubešćica i Varaždinska županija u izgradnji dvorane sudjelovati s oko 3,5 milijuna kuna.

- To je prvi slučaj da Varaždinska županija ulaže u općinske projekte – naglašava načelnik Nenad Horvatić.

Bude li se sve odvijalo prema planu, iduće školske godine djeca OŠ Ljubešćica za sportske će aktivnosti koristiti sportsku dvoranu. Načelnik Nenad Horvatić dodaje da će dvorana biti na raspolaganju i sportskim udrugama i svima ostalima koji će imati slične potrebe. Sagradit će se i pristupna cesta koja će voditi do sportske dvorane, a ispred dvorane uredit će se pedesetak parkirališnih mjesta.

U daljnjem je planu izgradnja sportskog parka s igralištem za veliki nogomet i teniskim terenima, čime bi taj veliki projekt - završio.
 
Preuzeto sa www.varazdinske-vijesti.hr
 
«« Početak « Prethodna 91 92 Sljedeća » Kraj »»

 

Dječji vrtić Leptirić

Energetska učinkovitost - obiteljske kuće

Preuzmite Ljubeški list u pdf formatu

Energetska učinkovitost - obiteljske kuće

Video reportaža o Ljubešćici

Thompson u Ljubešćici

Nagrade za najljepše uređene balkone i okućnice

Nagrade za...