Izborna skupština DVD-a Ljubešćica
Srijeda, 18 Ožujak 2009

novo vodstvo dvd-aU subotu, 14. ožujka 2009. godine, u prostorijama vatrogasnog doma održana je izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ljubešćica.

Osim 40 članova društva, prisustvovali su brojni gosti i uzvanici, među kojima vatrogasna izaslanstva iz Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, Vatrogasne zajednice grada Varaždinske Toplice, DVD-a Pustakovec-Buzovec-Putjane, Vatrogasne zajednice Grada Čakovec, članice najstarijeg B (ženskog) odjeljenja Republike Hrvatske i načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić.

U uvodnom dijelu prisutne je pozdravio predsjednik DVD-a Ljubešćica Ivan Mikulčić te istaknuo proteklu godinu kao vrlo uspješnu te zahvalio općinskoj vlasti na potpori.

Opširnije...
 
Odluke
Petak, 06 Ožujak 2009

O D L U K A
o regresiranju proljetne sjetve 2009. godine

 

Članak 1.

Općina Ljubešćica regresirat će proljetnu sjetvu 2009. godine (sjeme, umjetno gnojivo, sredstva za zaštitu) domaćinstvima na području Općine Ljubešćica iz redovnih sredstava Proračuna Općine Ljubešćica za 2009. godinu .

Pravo na regres ostvaruju domaćinstva koja su podmirila sve obveze prema Općini Ljubešćica na ime: potrošnja vode, komunalna naknada, komunalni doprinos, priključak na vodovodnu mrežu i modernizacija cesta.

Iznos regresa je 200,00 kuna po domaćinstvu (kućnom broju).

Za utvrđeni iznos regresa smanjuje se prodajna cijena sjemena za proljetnu sjetvu.

 

Opširnije...
 
Zbor građana Bednjanske ulice
Četvrtak, 05 Ožujak 2009

 

Na temelju članka 37. Pravila Mjesnog Odbora Ljubešćica i članka 79 Statuta Općine Ljubešćica("Službeni vjesnik Varaždinske županije" broj 1/06) saziva:

 

ZBOR GRA?ANA

BEDNJANSKE ULICE

 

Koja će se održati 8. ožujka (Nedelja) u 9.00 sati

u Vatrogasnom domu u Ljubešćici

 

uz sljedeći DNEVNI RED

  1. Izgradnja nogostupa, rigola i odvodnje dijela naselja Ljubešćica – Bednjanska ulica,te vodovodne mreže.

     

  2. Pitanja i prijedlozi.

 

Molimo građane da naprave uvid u iskolčenje koje se proteže ulicom i zemljišnim parcelama ispod ulice, da bi se mogla postaviti konkretna pitanja na zboru građana i obavezno da se odazovu u točno naznačeno vrijeme zbog važnosti teme i skorašnjeg početka radova.

 

 

PREDSJEDNIK VIJEĆA

MJESNOG ODBORA LJUBEŠĆICA

 

Stjepan Ivanušec v.r.

 

 
Slike sa Maškarade
Ponedjeljak, 02 Ožujak 2009

maškare ljubešćica '09Klikom na "Opširnije" možete pogledati cijeli album fotografija sa Maškarade '09

 

 

 

 

 

 

Opširnije...
 
Fašnik
Srijeda, 18 Veljača 2009

maska maškare U nedjelju, 22.2.2009. s polaskom u 13.00 sati ispred Vatrogasnog doma u Ljubešćici !
 - povorkom kroz Ljubešćicu
 - suđenjem «Fašniku» u 17.00 sati na „Budincu“
 - balom pod maskama od 18.00 sati u Lovačkom domu „Budinec“
 - izborom najljepših maski i vrijednim nagradama
 - zabavom i plesom: Juraj Galina i bend
 - domjenkom za sve sudionike

PRIDRUŽITE SE FAŠNIKU!

Organizator OPĆINA LJUBEŠĆICA UZ POMOĆ SVIH UDRUGA I GRA?ANA OPĆINE LJUBEŠĆICA


Pokrovitelj OPĆINSKO POGLAVARSTVO OPĆINE LJUBEŠĆICA

 
Poziv umirovljenicima
Srijeda, 11 Veljača 2009
Inicijativni odbor za osnivanje
UDRUGE UMIROVLJENIKA “LJUBEŠĆICA”
Zagrebačka 22b
42222 Ljubešćica
 
 
P O Z I V

svim umirovljenicima s područja općine Ljubešćica na sjednicu

Osnivačke Skupštine Udruge umirovljenika

koja će se održati u ponedeljak 16.02 2009. s početkom u 18 sati

u prostorijama Vatrogasnog doma u Zagrebačkoj bb.

Dolaskom na sjednicu postajete članom Osnivačke skupštine.

 

Predsjednik Inicijativnog odbora:

Štefanija Horvatić v.r.

 
POZIV
Četvrtak, 29 Siječanj 2009

 

MJEŠTANIMA ZA ISKAZ INTERESA ZA

SADNJU VINOVE LOZE I VOĆAKA

 

Općina Ljubešćica ove godine subvencionirat će sadnju voćaka i vinove loze, te poziva sve vinogradare i voćare koji žive na području Općine, te im je vinograd ili voćnjak također na području Općine Ljubešćica, na iskaz interesa za subvencioniranje sadnje vinove loze i voćaka.

 

Pozivaju se zainteresirani mještani da prijave namjeru sadnje vinove loze i voćaka kako bi Općina na vrijeme mogla sa proizvođačima ugovoriti broj i vrstu sadnica, te utvrditi postotak subvencije.

 

Prijave se primaju u Općini Ljubešćica od 28. siječnja do 13. veljače radnim danom od 9-14 sati, a potrebno je dostaviti kopiju osobne iskaznice posjedovnog lista za vinograd ili voćnjak.

 

Minimalna količina za prijavu je 30sadnica voćaka i 50 sadnica vinove loze dok je maksimalna 200 voćaka i 500 sadnica vinove loze.

 

Mještanin/kupac ostvaruje pravo na subvenciju ukoliko je on kao i članovi domaćinstva koji s njim žive na zajedničkoj adresi prema Općini Ljubešćica podmirio sve obveze.

 

 

Načelnik Općine Ljubešćica

Nenad Horvatić

 

 
Ugovor o gradnji kanalizacije i nove prostorije za vatrogasce
Srijeda, 21 Siječanj 2009

Načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić i predsjednik Uprave kompanije Cesta iz Varaždina ?uro Podvezanec potpisali su ugovor o izvođenju radova na kanalizaciji i pješačko-biciklističkoj stazi u Benjanskoj ulici u toj općini, u duljini od jednog kilometra. Vrijednost je te investicije gotovo 2,1 milijun kuna, a pola iznosa osigurat će Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.
 

Radovi će početi čim to vremenske prilike dopuste. Naime, željeli bismo da glavnina radova završi prije proljetne sjetve, s obzirom na to da se velik dio trase proteže kroz poljoprivredno zemljište - rekao je načelnik Nenad Horvatić.

 
Osim toga, na toj će se dionici rekonstruirati 500 metara ceste, a planira se asfaltirati i put Klanjac kojim će mještani Ljubešćice moći doći do županijske ceste Orehovec - Ljubešćica.
 
Bude li potrebno, u Bednjanskoj će se ulici zamijeniti i vodovodne cijevi te izraditi novi priključci, kako se za nekoliko godina na toj dionici ne bi ponovno prekapalo istaknuo je načelnik Horvatić.
 
Direktor Trgonoma iz Novoga Marofa Zlatko Meštrić i načelnik Općine Ljubešćica potpisali su ugovor kojim ta tvrtka daje Općini u najam prostorije bivše Poljoprivredne zadruge Sloga. Godišnja cijena najma je simbolična, iznosi 100 kuna. Prostorije će koristiti članovi DVD-a Ljubešćica za smještaj opreme kojom su se lani dobro opskrbili, s obzirom na to da je Općina za vatrogastvo izdvojila 160.000 kuna, koliko će izdvojiti i ove godine.
 

Vatrogasci će taj prostor koristiti dok se ne izgradi protupožarni centar, što je jedan od prioriteta aktualne općinske vlasti rekao je načelnik Nenad Horvatić, dodavši da je to jedan vid zahvalnosti i nagrade za požrtvovan i humani rad vatrogasaca.

 
«« Početak « Prethodna 81 82 83 84 85 Sljedeća » Kraj »»

 

Dječji vrtić Leptirić

Energetska učinkovitost - obiteljske kuće

Preuzmite Ljubeški list u pdf formatu

Energetska učinkovitost - obiteljske kuće

Video reportaža o Ljubešćici

Thompson u Ljubešćici

Nagrade za najljepše uređene balkone i okućnice

Nagrade za...