Ljubešćica, domaćin Projekta "Sudjelovanje stanovnika u održivom razvoju regije"
Utorak, 20 Listopad 2009
Partnerski projekt češke udruge Centar za organiziranje zajednice (CCO-Center for Community Organizing Central Moravia) iz Prerova i HMRR-a koji ima za cilj potaknuti održivi lokalni razvoj jačanjem sudjelovanja javnosti i međusektorskog partnerstva.

 

>>opširnije

 
Poziv kandidatima za komunalnog redara na provjeru znanja
Ponedjeljak, 19 Listopad 2009
Provjera znanja će se održati dana 26. listopada 2009. godine (ponedjeljak) s početkom u 10.00 sati u prostoriji Općine Ljubešćica (dvorana za sastanke) Zagrebačka 22 b.

 

 

>>opširnije

 
Natjecanja lovaca Varaždinske županije u trapu 2009.
Srijeda, 09 Rujan 2009
"VEPAR" - DVOSTRUKI POBJEDNIK
Prvenstvo Varaždinske županije održano je na streljani u Ljubešćici u odličnoj organizaciji domaćih lovaca i županijskog lovačkog saveza pod pokroviteljstvom Predraga Štromara, župana Varaždinske županije.

 

>>opširnije

 
1. Mjesto na Županijskom natjecanju - ženska mladež DVD-a Ljubešćice
Četvrtak, 03 Rujan 2009
U nedjelju 30.kolovoza 2009. godine Vatrogasna zajednica Varaždinske županije, u suradnji s Vatrogasnom zajednicom grada Ludbreg, organizirala je 8. Županijsko natjecanje djece starosti od 6 do 12 godina te vatrogasne mladeži od 12 do 16 godina.

 

>>opširnije

 
Ljubeški sejem - 23.08.2009.
Nedjelja, 30 Kolovoz 2009
Tradicionalno, svake godine u Općini Ljubešćica održava se "Ljubeški sejem". Tako je i ove godine, povodom dana općine i otvorenja nove školsko-sportske dvorane u nedjelju, 23.08.2009. pod velikim šatorom ispred novoizgrađene dvorane, održan "Ljubeški sejem".

>>opširnije

 
Thompson u Ljubešćici - 22.08.2009.
Nedjelja, 30 Kolovoz 2009
Spektakularani koncert Marka Perkovića - Thompsona održan je u subotu, 22.08.2009. godine, povodom proslave otvorenja nove školsko-sportske dvorane, najvećeg uspješno završenog projekta u našoj općini.

 

 

>>opširnije

 
Otvorenje sportske dvorane - 21.08.2009.
Nedjelja, 30 Kolovoz 2009
U petak, 21.08.2009. godine u Općini Ljubešćica svečano je otvorena nova školsko-sportska dvorana, čija je gradnja trajala svega 5 mjeseci. Površina dvorane iznosi 2400m2 od čega je igralište (parket) 1200m2 s tribinama za 480 gledatelja.

 

>>opširnije

 
Ljubešćica ulazi u zajednicu Europskih održivih energetskih zajednica
Petak, 26 Lipanj 2009

SECVezano uz projekt RADAR iz programa Inteligentna energija Europe koji implementira Agencija Sjever, dana 10.06.2009. godine (srijeda) u prostorijama Općine Ljubešćica načelnik općine Nenad Horvatić potpisat će pisma namjere za ulazak u zajednicu Europskih održivih energetskih zajednica (Sustainable Energy Communities – SEC). U sklopu samog potpisivanja održat će prezentacija kojoj će prisustvovati 20-tak sudionika iz 6 zemalja EU, a njih će činiti:

- Razvojna agencija iz Ancone, Italija
- Veleučilište iz Ancone, Italija
- Energetska agencija iz Shropshirea, Velika Britanija
- Energetska agencija Jugoistočne Švedske iz Växjä, Švedska
- Škola za menadžere iz Rige, Latvija
- Općina Setomaa Valdade iz Vorumaa, Estonija
- Tehnološki fakultet iz Talina, Estonija
- Energetska agencija iz Plovdiva, Bugarska
- Agronomski fakultet iz Plovdiva, Bugarska
- Razvojna agencija Sjever iz Varaždina, Hrvatska
- Regionalna energetska agencija Sjeverna Hrvatska iz Koprivnice, Hrvatska

Održive energetske zajednice se mogu definirati kao lokalne zajednice u kojima političari, planeri, developeri, tržišni sudionici i stanovnici aktivno surađuju s namjerom da demonstriraju i razviju visoki stupanj decentralizirane opskrbe energijom, daju prednost obnovljivim izvorima energije zajedno sa savjesnom primjenom mjera energetske učinkovitosti u svim sektorima krajnje potrošnje. Energetska politika EU i njene zakonske inicijative podržavaju nastajanje održivih energetskih zajednica. Općina Ljubešćica bi potpisivanjem pisma namjere postala dijelom europskih održivih energetskih zajednica u sklopu projekta RADAR. Predmetno pismo namjere su u sklopu projekta RADAR u Republici Hrvatskoj do sada potpisali jedino Grad Varaždin i Općina Gornji Kneginec.

 
«« Početak « Prethodna 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 Sljedeća » Kraj »»

 

Dječji vrtić Leptirić

Energetska učinkovitost - obiteljske kuće

Preuzmite Ljubeški list u pdf formatu

Energetska učinkovitost - obiteljske kuće

Video reportaža o Ljubešćici

Thompson u Ljubešćici

Nagrade za najljepše uređene balkone i okućnice

Nagrade za...