Program „ Podrška na kotačima“ - besplatni prijevoz za starije osobe

 

 

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof 5. siječnja 2021. zaključilo je s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za provedbu prve godine dvogodišnjeg programa usmjerenog unaprjeđenju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba za 2021. i 2022. godinu pod nazivom „Podrška na kotačima“.

 

Ukupna vrijednost ugovora iznosi 119.000,00 kuna.

 

Razdoblje provedbe programa je 24 mjeseca, a prva godina programa traje od 1. siječnja do 31. prosinca 2021.

 

Nositelj programa je Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Novi Marof.

 

Cilj programa je ublažavanje socijalne isključenosti starijih osoba i njihovo uključivanje u život lokalne zajednice osiguravanjem usluge prijevoza i pratnje na njima važna mjesta ( liječnik, ljekarna, trgovina, posjet rodbini, odlazak na groblje i sl.).

 

Programom „Podrška na kotačima“ od 1. veljače 2021. GDCK Novi Marof započinje s pružanjem besplatne usluge prijevoza za starije osobe u svrhu zadovoljavanja njihovih potreba za odlazak na njima važna mjesta ( odlazak liječniku, zubaru, u trgovinu, ljekarnu, na groblje, u posjet rodbini, plaćanje računa i sl.) , a za vrijeme epidemioloških mjera i usluge nabave i dostave namirnica i lijekova.

 

Usluga je namijenjena starijim osobama (65+) s područja djelovanja GDCK Novi Marof ( Novi Marof, Varaždinske Toplice, Ljubešćica, Breznički Hum, Breznica i Visoko) koje tu uslugu ne mogu zadovoljiti korištenjem javnog prijevoza i/ili im ju ne mogu osigurati članovi obitelji.

 

Svi zainteresirani svoj termin za uslugu mogu dogovoriti pozivom na broj telefona 042 611 401 radnim danom od 8 do 15 sati.

 

Više informacija o programu „Podrška na kotačima“ saznajte na www.gdck-novi-marof.hr

 

Ovaj program financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.
Sadržaj ovog teksta u isključivoj je odgovornosti GDCK Novi Marof i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

 

 

 

 
 

Dječji vrtić Leptirić

Energetska učinkovitost - obiteljske kuće

Preuzmite Ljubeški list u pdf formatu

Energetska učinkovitost - obiteljske kuće

Video reportaža o Ljubešćici

Thompson u Ljubešćici

Nagrade za najljepše uređene balkone i okućnice

Nagrade za...