Instaliranje bežičnog interneta u okviru programa WiFi4EU

 

Općina Ljubešćica se krajem prošle godine uključila u program WiFi4EU, koji promiče diljem cijelog teritorija EU, uključujući ruralna područja besplatan Wi-Fi pristup za građane u javnim prostorima (mjestima značajnijeg okupljanja građana) kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstveni centri i muzeji.

 

Općina Ljubešćica izvršila je prijavu elektronski na portalu WiFi4EU po principu „najbrži prst“, osvojila vrijednosni kupon (vaučer) u kunskoj protuvrijednosti od 15.000 EUR; potpisala s Izvršnom agencijom za inovacije i mrežu (INEA) u okviru ovlasti koju je na nju prenijela Europska komisija, Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru instrumenta za povezivanje Europe (CEF); Program WiFi4EU, br. INEA/CEF/WiFi4EU/3-2019/033309-043388, za aktivnost pod nazivom „WiFi4EU –promicanje internetske povezivosti u lokalnim zajednicama“, broj aktivnosti 3-2019/033309-043388 od 7.11.2019.; provela postupak jednostavne nabave i odabrala poduzeće za instalaciju bežičnog interneta; odredila „središta javnog života“, mjesta gdje se organiziraju događanja koja okupljaju veći broj ljudi, gdje će se instalirati pristupne točke tako da su prostori pokriveni Wi-Fi signalom:

 

1. Ambulanta
2. Dvorana 1
3. Dvorana 2
4. Općina 1
5. Općina 2
6. Protupožarni centar 1
7. Protupožarni centar 2
8. Stočna vaga

 

Instalacija je dovršena i instalirana mreža počinje raditi 7. srpnja 2020.godine te ističe vizualni identitet WiFi4EU na javnim prostorima.

 

Kako bi građani mogli koristiti Internet, prilikom prve prijave na odabranu bežičnu mrežu WiFi4EU na gore spomenutim lokacijama potrebno je obilježiti „Slažem se s Uvjetima korištenja“ i kliknuti na gumb PRIJAVA.

 

Prikaz pokrivenosti Wi-Fi signalom

 

 

 
 

Dječji vrtić Leptirić

Energetska učinkovitost - obiteljske kuće

Preuzmite Ljubeški list u pdf formatu

Energetska učinkovitost - obiteljske kuće

Video reportaža o Ljubešćici

Thompson u Ljubešćici

Nagrade za najljepše uređene balkone i okućnice

Nagrade za...