KUD Ljuba voda iz Ljubešćice sudjelovao na jednoj od najvećih kulturnih manifestacija

 

 

Kulturno umjetničko društvo Ljuba voda iz Ljubešćice sudjelovalo je u nedjelju, 16. lipnja, na 55. Brodskom kolu u Slavonskom Brodu. Brodsko kolo je najstarija smotra folklora u Hrvatskoj i jedna od tri velike slavonske folklorne manifestacije, uz Đakovačke vezove i Vinkovačke jeseni.

 

Organizator Brodskog kola je Folklorni ansambla Broda, uz suorganizatore Turističku zajednicu Grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavsku županiju.

 

Ovogodišnji središnji program smotre održao se od 14. do 16. lipnja. U nedjelju je na rasporedu bila 55. Smotra izvornog folklora Brodsko-posavske županije 'Šokadijo sve ti je na glasu!' te nakon toga revija hrvatskih narodnih nošnji i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji u sklopu čega su nastupali i Ljubešćani kao predstavnici Varaždinske županije. Članovi KUD-a Ljuba voda predstavili su se točkom 'Ljubeški sejem' koju su pripremili i uvježbali voditelj folklorne sekcije Tim Hrvaćanin te voditelj tamburaške sekcije Radojko Kadović.

 

Iako se program trebao održati na vanjskoj pozornici u Tvrđavi Brod, zbog lošeg vremena i smotra i revija održale su se u kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić Mažuranić.

 

Uz folklornu sekciju nastupala je i ženska vokalna sekcija koju vodi Robert Štorga te starija dječja folklorna sekcija koja će u rujnu ponovno otputovati u Slavoniju kada će sudjelovati na Dječjim Vinkovačkim jesenima.

 

 

Izvor: varazdinski.rtl.hr

 

 

 

 

 

01_kud_ljuba_voda.jpg02_kud_ljuba_voda.jpg03_kud_ljuba_voda.jpg04_kud_ljuba_voda.jpg05_kud_ljuba_voda.jpg06_kud_ljuba_voda.jpg07_kud_ljuba_voda.jpg

 
 

Dječji vrtić Leptirić

Energetska učinkovitost - obiteljske kuće

Preuzmite Ljubeški list u pdf formatu

Energetska učinkovitost - obiteljske kuće

Video reportaža o Ljubešćici

Thompson u Ljubešćici

Nagrade za najljepše uređene balkone i okućnice

Nagrade za...