HDZ-ovi načelnici i gradonačelnici u Ljubešćici raspravljali o NK Varaždinu i Nogometnoj akademiji

 

Gradonačelnici i načelnici iz Varaždinske županije, iz redova Hrvatske demokratske zajednice, okupili su se u utorak u Općini Ljubešćica na redovnoj koordinaciji na kojoj je središnja tema bio NK Varaždin i njegov put prema povratku u Prvu hrvatsku nogometnu ligu.

 

Svi okupljeni složili su se u jednom da Varaždin i Varaždinska županija zaslužuje imati nogometni klub s prvoligaškim statusom i da NK Varaždin zaslužuje biti taj klub. Saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a, Anđelko Stričak, složio se u ocjeni da Varaždin treba imati nogometni klub u najvišem rangu natjecanja.

 

– Ne kaže se bez razloga da je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu. U to smo se imali prilike uvjeriti i ove godine prilikom Svjetskog prvenstva u Rusiji. Za ulazak NK Varaždina u Prvu ligu naravno da je potrebno imati i određene uvjete, od sportskih terena tj. stadion pa do igračkog kadra. Kada govorimo o igračkom kadru tu je po meni najbitnija Akademija NK Varaždina, da se što više djece u nju uključi, jer tko zna u kome od njih se krije novi Modrić. – kazao je Stričak.

 

Na koordinaciji se raspravljalo i o modelu suradnje s NK Varaždinom, odnosno na koji način pomoći u radu upravo nogometnu Akademiju koja okuplja veliki broj malih i mladih nogometaša iz Varaždina, ali i cijele županije. Predsjednik Županijskog nogometnog saveza i HDZ-ov načelnik Općine Ljubešćica, Nenad Horvatić, potvrdio je da postoji volja i želja kod HDZ-ovih načelnika i gradonačelnika da pomognu NK Varaždinu u njegovom povratku u Prvu ligu.

 

– Svi smo se složili u namjeri da pomognemo NK Varaždinu prije svega kroz rad nogometne Akademije u idućoj 2019. godini. Posebno naglašavam da će model suradnje i pomoći biti dogovoren prema svim zakonskim propisima i odredbama. To znači da će se Akademija i NK Varaždin, kao udruga, moći sa svojim aktivnostima javiti na natječaje koje će gradovi i općine raspisati u idućoj godini, a koji su namijenjeni upravo da pomognu rad udruga kroz sufinanciranje njihovih aktivnosti. – pojasnio je Horvatić ističući da je na svakom gradonačelniku da na temelju prijave, ali i broja članova Akademije s njegovog područja, donese odluku o eventualnoj dodjeli sredstava za nogometnu Akademiju NK Varaždina.

 

 

Izvor: Sjeverni.info
 
 

Dječji vrtić Leptirić

Energetska učinkovitost - obiteljske kuće

Preuzmite Ljubeški list u pdf formatu

Energetska učinkovitost - obiteljske kuće

Video reportaža o Ljubešćici

Thompson u Ljubešćici

Nagrade za najljepše uređene balkone i okućnice

Nagrade za...