Svjetski dan prve pomoći - 8. rujna 2018.

 

 

Svjetski dan prve pomoći obilježava se svake godine , druge subote u rujnu s ciljem podizanja svijesti o važnosti usvajanja znanja i vještina pružanja prve pomoći i promoviranja tečajeva prve pomoći kako bi se spasili životi i spriječile ozljede u svakodnevnom životu i izvanrednim situacijama.

 

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana prve pomoći (8. rujna) je prva pomoć u slučaju prometnih nesreća koje godišnje oduzmu 1,25 milijuna života, 1,34 milijuna ozlijeđenih i vodeći su uzrok smrti među mladima u dobi između 15 i 29 godina.

 

Činjenica je da smo svi mi sudionici u cestovnom prometu (vozači, putnici, pješaci ). U prosjeku je potrebno manje od 4 minute da blokirani dišni put postane fatalan, a prosječno vrijeme za dolazak medicinskih timova je 10 minuta. Ukoliko prva pomoć nije osigurana pravovremeno, veliki broj teško ozlijeđenih osoba neće preživjeti prometnu nesreću, stoga pravovremena i pravilna primjena postupaka pružanja prve pomoći do dolaska hitne pomoći čini razliku između života i smrti.

 

Obuka iz prve pomoći i rano prepoznavanje ozljeda prve su karike u lancu preživljavanja, a kvaliteta prvog odgovora snažno ovisi o odgovarajućem osposobljavanju.

 

Prvu pomoć pruža osoba koja se zatekne na mjestu nesreće, a to možete biti upravo Vi! O Vašem poznavanju prve pomoći ovisi daljnji tijek spašavanja, stoga učite i redovito obnavljajte znanje i vještine prve pomoći.

 

Društva Crvenog križa diljem svijeta glavni su nositelj edukacije stanovništva iz prve pomoći.

 

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof će povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći provesti edukativne radionice iz prve pomoći na djecu, a u subotu 8. rujna u maloj dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin u Novom Marofu s početkom u 9.00 sati edukaciju „ Osnovni postupci oživljavanja uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora“ .

 

Za više informacija o edukacijama i tečajevima prve pomoći slobodno nas kontaktirajte na broj telefona 611 401 ili pošaljite upit na e-mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
 
 

Dječji vrtić Leptirić

Energetska učinkovitost - obiteljske kuće

Preuzmite Ljubeški list u pdf formatu

Energetska učinkovitost - obiteljske kuće

Video reportaža o Ljubešćici

Thompson u Ljubešćici

Nagrade za najljepše uređene balkone i okućnice

Nagrade za...