Provedena jubilarna 45. akcija “SOLIDARNOST NA DJELU 2017.“prikupljeno 37.157,65 kuna

 

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof u suradnji s odgojno-obrazovnih ustanovama, volonterima i članovima Crvenog križa provelo je jubilarnu 45. sabirnu akciju „Solidarnost na djelu 2017.“

 

Akcija je provedena od 12.-17. listopada 2017. na području 6 jedinica lokalne samouprave (Novi Marof, Varaždinske Toplice, Ljubešćica, Breznički Hum, Breznica, Visoko) i 87 sabirnih mjesta. U akciji je sudjelovalo 329 volontera, najviše mladih volontera u dobi od 11-18 godina, njih 314 pod vodstvom svojih voditelja iz 8 osnovnih škola (Novi Marof, Podrute, Ljubešćica, Varaždinske Toplice, Svibovec, Breznički Hum, Bisag, Visoko zajedno sa svojim područnim školama) i Srednje škole Novi Marof .

 

Prikupljena su novčana sredstva u iznosu 37.157,65 kuna. Sukladno odluci odbora GDCK Novi Marof prikupljena novčana sredstva raspoređuju se na način da se 50% prikupljenih sredstava donira školama sudionicima akcije u svrhu podmirivanja troškova školovanja djece slabijeg imovinskog statusa, 10% se uplaćuje u fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa, a preostali iznos ostaje GDCK Novi Marof za troškove prikupljanja i pružanja programa humanitarne pomoći.

 

Zahvaljujemo svim sudionicima 45. akcije Solidarnost na djelu 2017., mladim volonterima i njihovim voditeljima na uspješno provedenoj akciji, promoviranju načela Pokreta Crvenog križa, a građanima iskazanom povjerenju i solidarnosti.
 
 

Dječji vrtić Leptirić

Energetska učinkovitost - obiteljske kuće

Preuzmite Ljubeški list u pdf formatu

Energetska učinkovitost - obiteljske kuće

Video reportaža o Ljubešćici

Thompson u Ljubešćici

Nagrade za najljepše uređene balkone i okućnice

Nagrade za...